Lemon Chiffonade
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lemon chiffonade kek, süngerimsi dokusu olan limonlu bir kektir. İsteğe göre üzerine sos dökülerek servis edilebilir. Aslen Amerikan tarifi olan bu keki, Japonlar daha güzel yapmaktadır. Ana malzemeleri limon kabuğu, limon suyu ve yumurtadır. Malzemeler hazırsa, lemon chiffonade tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif kek tarifleri için blondie, sütsüz kek ve fraiser tariflerine göz atabilirsiniz.

Lemon Chiffonade Tarifi İçin

Malzemeler

Lemon Chiffonade

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta akı, 200 gr şeker ve krem tartarı sert beyaz bir köpük olana kadar çırpın. 
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri rengi açılana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 
  3. Bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın. 
  4. Yumurta sarılarının çırpıldığı kaba sıvıyağ ve su ekleyin. 
  5. Unlu karışımı yavaş yavaş yumurta sarılarına ekleyerek karıştırın. 
  6. Yumurta beyazından kaşık kaşık alarak hacmini söndürmemeye dikkat ederek karıştırın. 
  7. Kek kalıbına alarak 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Amerikan Mutfağı Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Starbucks Keki
Kozalak Tatlısı
Matcha Muffin
Mikrodalga Keki
Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek