Kestaneli Ve Frambuazlı Katmanlar
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zencefilli kek, frambuaz jölesi, kestane kreması ve vanilya kreması ile yılbaşı sofralarına çok yakışacak bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan kestaneyi, bu kez tatlı yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Malzemeler hazırsa, kestaneli frambuazlı katmanlar için tarif detaylarına geçelim.

Kestaneli magnolia puding ve kestaneli soğuk pasta tarifine de göz atın.

Kestaneli Ve Frambuazlı Katmanlar Tarifi İçin

Malzemeler

Zencefilli kek için

Frambuaz jöle için

Kestane kreması için

Vanilyalı krema için

Servis için

Kestaneli Ve Frambuazlı Katmanlar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kek malzemesini derin bir kaba alarak karıştırın ve bir mikser aracılığıyla 2-3 dakika çırpın.
  2. Yağladığınız 18 cm’lik kare bir kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Şeker ve nişastayı bir kasede karıştırın, jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin.
  4. Frambuaz ve limon suyunu küçük bir tencereye koyarak ocağa alın. Ilık hale gelince şeker ve nişastayı ilave ederek karıştırmaya başlayın.
  5. Yoğun bir kıvama gelince ocaktan alın ve suyunu sıktığınız jelatini ilave ederek karıştırın. Kekin üzerine dökün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletin. 
  6. Kestane, şeker, krema ve 200 g sütü bir tencereye alarak orta ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle yaklaşık 25 dakika süreyle, macun kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan alarak soğutun.
  7. Kalan sütü kestane püresine ilave edin ve blender’dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  8. Pürenin bir miktarını ayırdıktan sonra frambuaz jöleli kekin üzerine yayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  9. Vanilyalı krema malzemelerini bir kaba alarak yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın ve kestane püresinin üzerine, kekinizin son katı olarak yayın. Buzlukta 3 saat süreyle bekletin.
  10. Kekinizi kalıptan çıkarın ve dilimleyin. Üzerini kestane püresi ve çikolata rendesiyle süsledikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Kek Tarifleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mikrodalga Keki
Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek