Hurmalı Islak Kek
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay davetleriniz için bu nefis kek tariflerini listenize eklemeyi unutmayın. Kakao sosuyla hazırlanan leziz ıslak kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Okuyucumuzdan gelen kolay ıslak kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Hurmalı Islak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Badem pralin için

Servis için

Hurmalı Islak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp sufle kaplarını yağlayın.
  2. Su ve çekirdekleri çıkartılmış hurmaları küçük bir tencereye alın. Yüksek ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Ocaktan alıp içine karbonat ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin.
  5. Hurma karışımını ve elenmiş unu ilave edip karıştırın. Karışımı sufle kaplarının 2/3’ü dolacak şekilde paylaştırın.
  6. Kapları bir tepsiye dizin ve yarısına gelecek kadar tepsiyi su ile doldurun. Fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  7. Pralin için tavaya şeker ve suyu alın. Orta ateşte, şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin.
  8. Yağlı kağıt üzerine dökün. Üzerine file bademleri serpiştirip donmasını bekleyin. Donduktan sonra kırarak parçalara ayırın.
  9. Tereyağı, şeker, krema ve vanilyayı tencerede kısık ateşte 6 dakika kaynatın.
  10. Kalıpları servis tabağına ters çevirerek kekleri çıkartın. Üzerine sos dökün. Dondurma ve badem pralin ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek