Haşhaşlı Ve Çilekli Kek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Haşhaşlı Ve Çilekli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Haşhaşlı Ve Çilekli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel keki listenize eklemeyi unutmayın. Yumurtaları toz şekerle birlikte mikser yardımıyla çırpın. Ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilya, haşhaş ve limon kabuğunu ekleyip son kez çırpın. 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyunca keki yuvarlak kalıpla ya da bir su bardağı yardımıyla kesin. Çilekleri boylamasına ince dilimleyin. Keki servis tabağına alıp üzerine çilek dilimleri yerleştirin. Tabağın kenarına da bolca çilek dilimleri yerleştirip servis yapın.

Vücudun ihtiyaç duyduğu günlük enerji miktarını karşılayan çilekli kek tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek