- 150 ml krema
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 2 adet yumurtanın beyazı (ayrı bir kapta çırpılacak)
- 250 gr çikolata
- 1 adet elma (ince dilimlenmiş)
- ¾ su bardağı iri dövülmüş fındık
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Süslemek için:
Elmalı Unsuz Kek Tarifi İçin Alternatif Öneriler:
Elma İçin Alternatifler:
- Armut veya olgun muz kullanarak kekin doğal tatlılığını artırabilirsiniz.
- Elmaların bir kısmını rendelenmiş havuç veya kabak ile karıştırarak daha nemli bir doku elde edebilirsiniz.
Yulaf Unu ve Badem Unu İçin Alternatifler:
- Yulaf unu yerine karabuğday unu, hindistan cevizi unu veya glutensiz un karışımları tercih edebilirsiniz.
- Badem unu yerine fındık unu, ceviz unu veya kaju unu kullanabilirsiniz; böylece hafif farklı bir aroma yakalanır.
Süt ve Yağ İçin Alternatifler:
- Süt yerine badem sütü, soya sütü, hindistan cevizi sütü veya yulaf sütü kullanabilirsiniz.
- Zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı yerine tereyağı veya sade yağ (ghee) da tercih edilebilir.
Bal veya Pekmez İçin Alternatifler:
- Bal yerine akçaağaç şurubu, hurma püresi veya agave şurubu kullanılabilir.
- Daha yoğun bir tat isterseniz hurma püresi ve az miktarda bal kombinasyonu da denenebilir.
Baharat ve Aroma İçin Alternatifler:
- Tarçın yerine muskat rendesi veya karanfil tozu ekleyerek farklı aromalar oluşturabilirsiniz.
- Vanilya yerine vanilya özütü, vanilin veya doğal vanilya tozu kullanabilirsiniz.
Ekstra Lezzet Katmak İçin:
- Kuru üzüm, yaban mersini veya kuru yaban eriği gibi kuru meyveler ekleyerek kekin dokusunu ve lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
- Bir avuç ceviz veya fındık kırığı ile hem kıtırlık hem de ekstra besin değeri ekleyebilirsiniz.