Sufle
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız tatlısı olarak bilinen sufle, rivayete göre ilk kez bir pastaneci tarafından hazırlanmıştır. Fransa'nın baş tacı ettiği bu tatlı, zaman içinde yayılarak dünyanın birçok yerinde tüketilmeye başlanmıştır. Suflenin ana malzemesi yumurta olduğu için, potasyum ve lif değeri oldukça yüksektir. 'İçi akışkan, dışı yumuşacık nefis mi nefis sufle nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?' diye merak edenler için nefis bir tarifimiz var. Mutfağa geçip malzemeleri hazır ettiyseniz, videolu anlatımıyla evde sufle yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Çikolatalı Sufle Kaç Kaloridir?

Sufle Tarifi İçin

Malzemeler

Sufle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Sufleyi, vanilyalı dondurma ile birlikte sunabilirsiniz. Aynı zamanda americano da suflenin lezzetli eşlikçilerindendir.

  Püf Noktası
  • Fırın ısısı önceden açılmalıdır. 
  • Sufle yapımında ölçüler oldukça önemlidir, çok dikkat edilmelidir. 
  • Sufle yapısı itibari ile kabarması beklenen tatlılar arasındadır. burada kabarmayı sağlayan unsur yumurtadır ve yumurtaya çok dikkat edilmedir. Yumurta taze olmalıdır.
  • Yumurta kabartılırken beyazları ve sarıları birbirine kesinlikle karışmamalıdır. Çırpma işlemi de oldukça önemlidir. Yumurta iyice kabarıncaya dek çırpılmalıdır. Bu esnada yumurtaya bir tutam tuz atılması kabarmayı hızlandıracaktır. 
  • Sufle kalıpları da önce tereyağı ile yağlanmalı ardından unlanmalıdır. Unlama için kakao tozu da kullanabilirsiniz. Buradaki amaç suflenin kalıba yapışmasını önlemek ve suflenin dibe çökmesinin yavaşlatmaktır. 
  • Karışım hazırlarken topaklanma olmamasına dikkat edilmeli ve yumurta eklenirken karışımın sıcak olmamasına dikkat edilmelidir. Bu yumurta sarısının pişmesini önleyecektir. 
  • Pişirme işlemi esnasında fırının buhar yapması için fırınınızın içerisine dayanıklı bir kap ile su koyabilirsiniz. Bu işlem suflenizin kurumadan yumuşak bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır.
  • Gelgelelim nihai işlemi elde etmek için en önemli ve son adıma. Pişirme süresi ve ısısı sufle yapımında çok önemlidir. Sufle istenilen derecede ve dakikada kapağı açılmadan pişirilmelidir.
  • Suflenizi sıcak servis etmelisiniz. 


Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Fransız Mutfağı Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Video Tarifler Kek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek