Çaylı Kek Tarifi
Selin Hıdır
787 Tarif       0 Takipçi
Çaylı Kek Tarifi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çaylı Kek Tarifi: Demli çayın hem kokusunu hem de tadını içine çeken bu yumuşacık kek, klasik tariflerden sıkılanlar için harika bir alternatif. Kalan çayı değerlendirmek isteyenlere ilham verecek bu çaylı kek tarifi, hem pratik hem de bol lezzetli oluşuyla çay saatlerinin yıldızı olmaya aday. Fırından yayılan mis gibi kakao ve vanilya kokusuyla büyüleyen çaylı kek tarifi, herkesin favorisi olacak türden bir tarif sunuyor. Peki; çaylı kek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Matcha Kek (Yeşil Çaylı Kek) tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon çaylı kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon çaylı kek 300 kaloridir.

Çaylı Kek Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Çaylı Kek Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikserle çırpın, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
  2. Üzerine sıvı yağı ve demli çayı ekleyip karıştırın.
  3. Kakao, vanilin ve kabartma tozu ekleyin, karıştırmaya devam edin.
  4. Yavaşça unu ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
  5. Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  7. Fırından çıkan çaylı kek servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çaylı kek, özellikle sade demli çay veya yeşil çay ile mükemmel uyum sağlar. Kekin yumuşak dokusu, çayın ferahlatıcı etkisiyle harika bir ikili oluşturur.
  • Çay saatinde tuzlu peynirli atıştırmalıklar ile tatlı ve tuzlunun uyumunu yakalayabilirsiniz.
  • Kekin üzerine biraz pudra şekeri serpip taze meyveler (çilek, muz dilimleri gibi) ile süsleyebilirsiniz.
  • Kek biraz ılıdığında vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Kekin üzerine ceviz kırığı veya fındık ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kekin yumuşak ve kabarık olması için yumurta ve şekerin iyice çırpılması çok önemlidir. Karışımın rengi beyazlaşana kadar çırpın.
  • Kekin içerisine eklediğiniz demli çay ve sıvı yağ, oda sıcaklığında olmalı. Aksi takdirde kekin dokusu etkilenebilir.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, bu kekin daha hafif ve kabarık olmasını sağlar.
  • Kekin pişerken fazla kabarmaması için fırın kapağını erken açmayın. İlk 30 dakika fırın kapağını açmamaya özen gösterin.
  • Kekin içinin piştiğinden emin olmak için kürdan testi yapın. Kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir.
  • Kekin daha iyi dilimlenmesi ve şekil alması için soğumasını bekleyin. Hemen kesmeye çalışmak kekin dağılmasına neden olabilir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kolay Mermer Kek
2 Yumurtalı Sodalı Kek
Maden Sulu Kek
Sütlü anne keki
Mayalı kek
Yoğurtlu Pamuk Kek