Bolo De L’Aranga
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Brezilya dünyanın en büyük portakal ve portakal suyu üreticisidir. Bu yüzden yemek ve tatlılarda sık sık portakal kullanılır. Elif Edes‘den Brezilya'nın özgün lezzetlerinden biri olan Bolo de l’aranga tarifini sizlerle bir araya getiriyoruz. Portakallı sos ile tatlandırılan bu keki, çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Sünger kek ve blondie tarifine de göz atın.

Bolo De L’Aranga Tarifi İçin

Malzemeler

Portakal sos için

Bolo De L’Aranga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. Yumurta, ayçiçek yağı ve şekeri mikserle yumuşak bir karışım olana kadar çırpın ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
  2. Son olarak kuru malzemeyi ekleyin ve mikserle düşük hızda az karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 40-45 dakika süreyle, kürdan batırıldığında kuru çıkana dek pişirin.
  3. Eğer kekinizin üstü çabuk kızarmaya başlarsa üzerini fırın kağıdı ile gevşek bir şekilde örtebilirsiniz veya üzerine bir tepsi yerleştirilebilirsiniz.
  4. Kek pişerken portakal sosu için toz şeker, un ve portakal suyunu birlikte çırptıktan sonra küçük bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli çırparak kaynatın. Koyulaşıp şeffaflaşınca ateşten alın ve portakal kabuğu rendesini ilave edin.
  5. Pişen keki kalıbın içinde 10-15 dakika soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkartın ve altına tabak konmuş bir ızgara üzerine yerleştirin.
  6. Soğuyan kekin üzerine kürdanla delikler açarak hazırladığınız sostan dökün. Arzuya göre portakal segment, file badem, pudra şekeri serperek servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek