Bezeli İrmikli Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezeli İrmikli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Şurup için

Üzeri için

Bezeli İrmikli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kremşanti ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserle katılaşana kadar çırpın. Bezelerin 5 adedini ufalayıp kremşantiyle karıştırdıktan sonra buzdolabında bekletin.
  2. Şurubu hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye aktarıp kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Keki hazırlamak için derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikserle iyice çırpın. Üzerine yoğurt, un, vanilya, kabartma tozu ve irmiği ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip çıkarın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğumuş şurubu gezdirin. Kek iyice soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine spatula ile yayın. Bezelerin geri kalanı ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek