Anjelik Erikli Ters Yüz Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Anjelik Erikli Ters Yüz Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Anjelik Erikli Ters Yüz Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@mutfaktamimarvar
48.9 bin takipçi
Gülen Yıldız Üçler

  1. Kelepçeli kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin. Tereyağı ile hem kağıdın üzerini hem de kalıbın kenarlarını yağlayın. Anjelik erikleri ince ince doğrayın. Kalıbın tereyağlı zeminine hafif bastırarak yerleştirin ve buzdolabına kaldırın ki anjelik erikler tereyağına tutunabilsin. 
  2. Mikser yardımıyla yumurtaları  şekerle birlikte rengi açılıp, krema haline gelene kadar çırpın. İçine sıvı yağı, sütü, yoğurdu ve portakal rendesini ekleyip çok az karıştırın. Karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve söndürmeden karıştırarak bir kek hamuru haline getirin.
  3. Kalıbı dolaptan çıkarın ve eriklerin üzerine kek hamurunu kaşık kaşık ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi kuru çıkarsa pişmiş demektedir. Ters çevirip servis edebilirsiniz.

Anjelik erikli bombeli tart tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek