Ahududu Ve Bitter Çikolatalı Cupcake
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ahududu Ve Bitter Çikolatalı Cupcake Tarifi İçin

Malzemeler

Cupcake için:

Ahududu kreması için:

Üzeri için:

Ahududu Ve Bitter Çikolatalı Cupcake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolatayı benmari usulü eritin. Bir kabın içerisinde un, kakao, kabartma tozu ve tuzu 20 saniye birlikte çırpıp kenara alın.
  2. El mikseri ile büyük bir karıştırma kabında şeker ve tereyağını homojen bir hal alana kadar karıştırın. Yumurta, yumurta sarısı, vanilya ve erimiş çikolatayı ilave edin. Ardından ekşi krema ile karıştırın.
  3. Un karışımının yarısını sıvı karışıma ilave edin ve mikser ile düşük hızda karıştırın. Kalan yarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Kaynar suyun 1/5’ini karışıma ekleyin. Her ilaveden sonra iyice karıştırın. Suyun tamamını ekledikten sonra orta hızda 1 dakika daha karıştırın.
  5. Hazırladığınız karışımı muffin kalıplarına 2/3 oranında paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kekleri 15-20 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkardığınız kekleri soğumaya bırakın.
  7. Kreması için ahududuları robottan geçirin. Pürüzsüz bir kıvamda olması için süzgeçe alıp çekirdekli kısmını ayırın. Sos tenceresinde kaynatın ve ardından derin dondurucuda soğutun.
  8. Tereyağlarını mikser ile kabarana kadar çırpın. Üzerine toz şekeri, ahududu püresini ve vanilyayı ekleyip kabarana kadar çırpın.
  9. Soğuyan muffinlerin üzerini hazırladığınız ahududu kreması ve çikolata kalpler ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir lezzet için, pratik çikolatalı cupcake tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Starbucks Keki
Kozalak Tatlısı
Matcha Muffin
Mikrodalga Keki
Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek