Kakaolu Dondurma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz aylarının serinleticisi olarak sunulan dondurmayı ilk kez yapan Çin'dir. Fakat farklı teknikler kullanarak bu lezzeti geliştiren ve yaygınlaştıran Roma'dır. Bu yüzden dondurmanın ana vatanı Roma olarak kabul edilir. Ülkemizde Kahramanmaraş ile özdeşleştirilen bu besin, dövme usulüyle hazırlanır. İlk zamanlarda bal ile karıştırılarak sunulsa da, zaman içinde kakao, meyve parçaları ve vanilya ile yeni çeşitler ortaya çıkarılmıştır. Malzemeleriniz hazırsa, tatlılarla birlikte sunulan ev yapımı kakaolu dondurma tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kakaolu Dondurma Kaç Kaloridir?

Dilerseniz özel günlerde sunabileceğiniz dondurmalı tatlılara göz atabilir, nefis dondurma kızartmasını deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Kakaolu Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Kakaolu Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, şeker, vanilya, nişasta ve kakaoyu bir kapta harmanlayın. Kremayı tencereye alıp orta ateşte ısıtın.
  2. Kakao karışımını ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışımı çelik bir kap içine aktarın ve buzdolabında 3-4 saat soğumaya bırakın.
  3. Kabı derin dondurucuya yerleştirin ve dondurma kıvamına gelinceye kadar her 30 dakikada bir çıkartarak çatal ile 2-3 dakika karıştırın.
  4. Dondurmayı kapaklı bir kaba aktararak birkaç saat soğuttun. Bu sayede kıvamı bozulmayacaktır.
  Servis Önerisi

Kakaolu dondurmayı tek başına tüketmek istemiyorsanız, yanına çok yakışan irmik helvası veya ekmek kadayıfı ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Dondurma yapımında kullanacağınız sütün önemi oldukça büyüktür. Lezzetli bir dondurma için keçi veya manda sütü kullanmanız önerilir.
  • Mümkünse sütü bir gece önceden tencerede bekletin ve dinlendirin. İçeriğinde katkı malzemesi olmaması, kıvamını daha kolay tutturmanızı sağlayacaktır.
  • Aromasını arttırmak için sütü kaynatırken içerisine salep tozu dökebilirsiniz. Böylece kıvamı koyulaşacaktır.
  • Krema yerine süzme yoğurtta tercih edilebilir. Yoğurt kullanacaksanız yağsız ve ev yapımı olmasına özen gösterin.
  • Dondurmayı derin dondurucuda bekleterek kullanım süresini uzatabilirsiniz. Üzerine fındık veya fıstık parçaları ile süsleme yapmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler
Siyah çaylı dondurma