Adisebaba Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağında yaygın olarak tüketilen adisebaba tatlısı, dondurulmuş bir tatlı çeşididir. Ana malzemeleri süt, çikolata ve kremadır. İlk olarak pudingler, bisküvi ile karıştırılır. İsteğe göre farklı meyvelerle karıştırılabilir. Hazırlanan tatlı 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra sunuma hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, adisebaba tatlısı nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak soğuk bir şekilde servis edilen rokoko tarifini de deneyebilirsiniz. Sitemizden nefis tatlı tariflerine göz atmayı unutmayın.

Adisebaba Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Adisebaba Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vanilyalı pudingi 2 buçuk su bardağı ile karıştırın ve pişirin.
  2. Çikolatalı pudingi farklı bir kapta 2 su bardağı süt ile karıştırın ve pişirin. Ardından pudingleri soğumaya bırakın.
  3. Boş bir kabın içerisine pişirme kağıdını serin. Dolapta bekletilmiş yarım bardak soğuk sütü, krem şanti ile karıştırın.
  4. Krem şantiyi soğuyan vanilyalı pudingin içerisine ilave edin ve mikserle karıştırın.
  5. Pudingli karışımın içerisine kullanmak istediğiniz kuru kayısı, kuru incir ve kuru dutu ekleyin. 
  6. Bu karışımı pişirme kalıbının içerisine dökün ve eşit olacak şekilde yayın.
  7. Kalan krem şantiyi çikolatalı puding ile karıştırın ve içerisine antep fıstığı, portakal veya limon kabuğu rendesi ilave edin.
  8. Mikserle karıştırdıktan sonra, çikolatalı pudingi, pişirme kalıbındaki vanilyalı pudingin üzerine dökün ve yayın.
  9. Kakaolu bisküviyi mutfak robotuna alıp ufaladıktan sonra bir kap içerisine dökün.
  10. Üzerine süt ve tereyağını ekledikten sonra karıştırın. Bisküvili karışımı, çikolatalı pudingin üzerine dökün.
  11. Karışımı eşit bir şekilde yaydıktan sonra, üzerine elinizle hafifçe bastırın ve yapışmasını sağlayın.
  12. Daha sonra soğuması için 3-4 saat dondurucuda bekletin.
  13. Üzerini hazırlamak için, kremayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte ısıtın.
  14. Krema kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içerisine sütlü çikolataları ekleyin. Çikolataların erimesi için kaşıkla karıştırın.
  15. Tatlı yeterince soğuduktan sonra, kalıptan çıkartıp ters çevirin ve başka bir kaba aktarın.
  16. Ilık çikolatalı kremayı, tatlının her tarafını kaplayacak şekilde dökün.
  17. Son olarak üzerine böğürtlen, çilek dilimleri ve antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun.

Adisebaba Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dilerseniz, vanilya yerine çilekli puding de kullanabilirsiniz.
  2. Adisebaba tatlısının en önemli noktası, buzdolabında en az 3 saat bekletmektir.
  3. Kullanacağınız kalıbın uzun ve dar olmasına özen gösterin.
  4. Dilerseniz, kremalı karışım yerine ev yapımı çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Adisebaba Tatlısı Kaç Kalori?

  1. Adisebaba tatlısının bir dilimi, yaklaşık 260 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler
Siyah çaylı dondurma