Pirinç Unlu Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemesi süt ve un olan muhallebi; sakızlı muhallebi veya muhallebili kadayıf gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bu tatlı, Balkan ve Orta Doğu mutfaklarında da tüketilir. Kalsiyum ve potasyum bakımından zengin olduğu için, kemik erimesi riskini düşürür. Özellikle gelişim çağındaki çocuklarda tamamlayıcı besin olarak kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, evde kolayca hazırlayabileceğiniz pirinç unlu muhallebi tarifine geçebiliriz:

1 Porsiyon Pirinç Unlu Muhallebi Kaç Kaloridir?

Orijinal tarif için, muhallebi tatlısına göz atın.

Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pirinç Unlu Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak pirinç unu ve şekeri bir tencereye aktarın. 1 çay bardağı kadar sütü, pirinç unu ve şekerin üzerine ekleyip karıştırın. Kalan sütü de yine karıştırarak ilave edin.
  2. Ardından vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve taneleri bıçağın tersi ile süte ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve karıştırmayı sürdürün.
  3. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 2-3 dakika daha karıştırın. Kaselere pay ederek oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat soğutun. Üzerine toz tarçın serpin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanma oluşmaması için, devamlı karıştırın.
  • Koyu bir kıvam elde etmek istiyorsanız, kaynayan muhallebinin içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip eritin.
  • Muhallebinin kıvamı sulu olursa, azar azar pirinç unu ilave edebilirsiniz.
  • Koyu kıvamda ise tekrardan ocağa alıp süt ekleyerek karıştırmanız gerekir.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar Bayram Tatlıları Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı