Pekmezli Şah Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pekmezli şah tatlısı yapılışına tarifimizden ulaşın. Dilerseniz bir diğer pekmezli lezzet, harire tatlısı tarifimizi deneyin.

Pekmezli Şah Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şurubu için

Pekmezli Şah Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbeti için tencereye şeker ile suyu koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için en az 15 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
  2. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Pekmezi ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Geniş bir kabın içerisine kadayıfları tel tel ayırarak koyun. Üzerine sıcak pekmezli yağı dökün ve elinizle kadayıfları hamur gibi yoğurarak pekmezli yağ ile kadayıfları yumuşatın. Yağlanmış bir tepsiye kadayıfın yarısını üstünden bastırarak yerleştirin ve üzerine cevizleri serpiştirin.
  3. Cevizlerin üzerine kadayıfın diğer yarısını serin, avucunuzun içi ile tepsiye yayılmış kadayıfları iyice bastırarak üzerini düzgün hale getirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartın ve soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti tamamen çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tahinli ve Pekmezli Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı