Külahlı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Milföy hamuru ve antep fıstığı ile hazırlanan külah muhallebi, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakır.

Videolu anlatımıyla pratik muhallebi tarifine de göz atın.

Külahlı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Külahlı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, nişasta ve şekeri birlikte süt ile karıştırarak orta ateşte pişirin. 
  2. Tereyağını karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin ve rengi kahverengiye dönünce ocaktan alarak, içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.
  3. Milföy hamurlarını ince şeritler halinde kesin. Külah şeklindeki kalıpların etrafına, kenarları üst üste gelecek şekilde sarın. 
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerine alarak soğutun.
  5. Külah hamurları kalıplarından çıkarın. Soğuyan kremayı bir krema sıkma torbasına aktarıp külahların içine doldurun. Muhallebili kısımlarını toz Antep fıstığına batırarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı