Tarçınlı Çıtır Çubuklar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Çıtır Çubuklar Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kızartmak için

Üzeri için

Sosu için

Tarçınlı Çıtır Çubuklar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alın. Su kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar orta ateşte karıştırarak kaynatın. Unu ilave edip altını kısın ve un toparlanıncaya kadar karıştırarak pişirin. Hamur toparlanmaya başlayınca ocaktan alın. Yumurtaları teker teker ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun ve kızgın yağa şeritler sıkın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hafif ılındıktan sonra üzerlerine tarçın serpin. Tarçınlı çıtır çubukları benmari usulü erittiğiniz çikolata sosla birlikte servis yapın.

Benmari usulü çikolata nasıl hazırlanır?

Bir tencere yarısından daha az suyla doldurulur ve orta ateşte ısınmaya alınır. Tencerenin üzerine suyla temas etmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kap yerleştirilir. Eritilmek istenen çikolata kabın içerisine konulur. Isınan suyla birlikte çikolata yavaş yavaş erimeye başlar. Çikolatayı bu şekilde eritme yöntemine benmari usulü denir.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çikolatalı Tatlı Tarifleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Airfryer'da sufle
Çikolata trüf
Sevgililer Günü Çikolatası
Ahududulu ve beyaz çikolatalı mousse
Çikolatalı Patlaklar
Acı çikolata