Zeytinyağlı Kabak
Ebru Bulut
9 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyette olanların sofralarına, hafif beslenmeye özen gösterenlerin tabaklarına, sebzeleri mevsiminde değerlendirmeyi sevenlerin mutfaklarına çok yakışacak...

Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Kabak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları 2’ye bölüp 3’e yada 4’e bölelim (isterseniz yine 3’e yada 4’e yuvarlak şekilde kesip öylede koyabilirsiniz). Domatesleri 4’e bölelim.
  2. Soğanı piyaz şeklinde doğrayalım (çok ince yapmayın). Maydanozları ve dereotunu çok ince olmayacak şekilde doğrayalım (ben 4’e böldüm).
  3. Sarımsağı 2’ye bölelim. Yayvan bir tencereye 2 kaşık zeytinyağını koyalım. Yağ biraz ısındıktan sonra soğanı ilave edelim ve biraz kavuralım.
  4. Üzerine kabakları ilave edelim birazda böyle kavuralım .Ardından domatesleri koyalım ,birazda böyle harmanladıktan sonra altını yarım edelim.
  5. Baharatlarını koyalım, maydanozu ve dereotunu ilave edelim. 2-3 dakika pişirdikten sonra altını kapatalım.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Kabaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal