Yoğurtlu Karnabahar Kızartması
Betül Kara
9 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kış aylarının bir başka güzelliği olan karnabahar yapalım bugün ne dersiniz. Karnabaharın bu haline bayılacaksınız eminim. Çerez gibi atıştırmalık bir yemek olacak 😋buyurunuz tarife 👇
Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Bulamak için:

Kızartmak için:

Üzeri için:

Yoğurtlu Karnabahar Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp yıkayıp bir tencerede üzerine geçecek kadar su ile haşlayıp hafif diri kapacak şekilde haşlıyoruz.
  2. Çok haşlarsak yumuşar ve parçalanır. Haşlanan karnabaharların suyunu döküyoruz dilerseniz başka yemek için kullanabilirsiniz.👍
  3. Suyunu iyice süzelim ki kızartırken her tarafa yağ sıçramasın.
  4. Suyu süzülen karnabaharları soda un yumurta karışımına buluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Kızaran karnabaharları tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ezip döküyoruz.
  6. Onun da üzerine yağda salça ve nane yakıp döküyoruz enfes bir kızartma oluyor kesinlikle deneyin. 😋 Dilerseniz yoğurtsuz da yiyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yoğurtlu Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal