Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarında tüketilebilecek  bol c vitaminli,sağlıklı bir tarif.👌🌿

Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Yeşil Ekşi Elmalı Ve Ayvalı Kereviz Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kereviz saplarından ayrılır.
  2. Soğan, patates, havuç, elma, ayva ve kerevizin kabukları soyulur, istenilen büyüklükte küp küp doğranır.
  3. Limonun ,portakalın ve mandalinanın suyu sıkılır.  
  4. Kerevizin sapları ince ince kıyılır.
  5. Tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı biraz kızınca soğanlar koyulur, karıştırılır.
  6. Soğanlar yumuşamaya durunca kereviz, patates, havuç, elma, ayva koyulur ve karıştırılır. Sıkılan limon, portakal ve mandalina suyu eklenir. Tuz eklenir.
  7. Sebzelerin üzerine sıcak su koyularak pişmeye bırakılır. (Su miktarını yemeği koyu ya da sulu sevme şeklinize göre  ayarlayabilirsiniz.)  
  8. Yemek ara ara karıştırılır.
  9. Kerevizler yumuşamaya durunca ince ince kıyılan yeşil saplar da eklenir , pişmeye bırakılır. 
  10. Sıcak servis edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sizden Lezzetler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal