Ratatouille (Ratatuy)
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

O keyifli filmi izlerken yapılan ve kişide bıraktığı izlenime hayret ederken aksettirilen o hissiyatı, bu lezzeti tattığınızda anlıyorsunuz. Sebzelerin birleşiminden bu kadar lezzet çıkar mı? Çıkar. Belki ana yemek olarak belki yardımcı yemek olarak ama mutlaka yapılmalı.

Fransız mutfağından dünyaya yayılan bol malzemeli ratatouille tarifine de göz atın.

Ratatouille (Ratatuy) Tarifi İçin

Malzemeler

Ratatouille (Ratatuy)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm sebzeler aynı kalınlıkta ve ince halka seklinde doğranır.
  2. Patates ile patlıcan bir süre tuzlu suda bekletilir.
  3. Soğan ince doğranır ve sarımsakla beraber zeytinyağında kavrulur.
  4. Üzerine doğranmış domates eklenir ve pişirilir. Pişirilen sos pişirme kabına aktarılır.
  5. Sosun pişirildiği tencerede 2-3 diş daha sarımsak ezilir ve zeytinyağı ile karıştırılır. Tüm sebzeler bu yağ ile harmanlanır.
  6. Sebzeler sıra ile pişirme kabındaki sosun üzerine ve hafif yan yatırarak dizilir. Üzeri folyo ile kapatılarak 180- 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir. 
  7. 1/2 su bardağı  zeytinyağı, 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, kekik, kırmızı toz biber karıştırılır.
  8. Fırındaki yemeğin üzerindeki folyo açılır ve zeytinyağlı sos gezdirilerek yaklaşık 15 dakika daha pişirilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal