Karalahana Yemeği
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kara lahana 💚🥬Bir Karadenizli olarak akışta yerini almazsa olmazdı. Elbette annemin elinden 🥰 Bilen biliyordur ama bilmiyorum belki bende denerim diyenler için tarifi de bırakalım.

Karalahana Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Karalahana Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Barbunya ve mısır suda haşlanır. Haşlama suyu süzülür. Pişirme yapılacak suya barbunya ve mısır koyulur.
  2. Su kaynama noktasına geldiğinde, ince doğranmış kara lahanalar ve ince doğranmış kuru soğan eklenir.
  3. Yemeğe lezzetini veren iç yağı tencereye koyulur.  Tuz, pul biber ve tereyağı ilave edilir. Pişen yemeğe mısır unu eklenir ve iyice karıştırılır. Afiyetle ❤️
  4. İsteğe bağlı olarak mısır unu ile bağlanmadan "ğuliya" olarak da tüketebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sizden Lezzetler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal