Fırında Biber Dolması
mert can burgu
14 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberlerin saplarını kırıp içlerini çıkarıyoruz. Soğan ve maydanozları rondodan geçiriyoruz. Domatesleri 🍅 küp küp doğruyoruz.
  2. Bir kapta, pirinç 🍚, domatesler 🍅, baharatlar ve parçalanmış olan soğan ile maydanozları birleştirip iç haline getirmek için karıştırıyoruz.
  3. Biberlerin yarısından fazlasını dolduracak kadar iç malzemeyi ekliyoruz.
  4. Bir kapta 1 litre sıcak suya 2 yemek kaşığı denk gelecek şekilde salça karıştırıp biberlerin durduğu tencereye bu suyu döktük.
  5. Tencereye suyu, biberlerin hizasına gelecek kadar eklemelisiniz. Tenceredeki dolmaları 30 dakika ocakta pişiriyoruz. (kaynadıktan sonra orta ateşte 🔥).
  6. Dolmaları tencereden çıkartıp fırın tepsimize diziyoruz. Kapaklar için kullandığımız patateslerden 🥔 arta kalanı da dilimleyip tepsiye ekliyoruz.
  7. Tencerede kalan salçalı suyu da tepsiye ekliyoruz. Eğer su tepsinin yarısından daha az kaldıysa tekrar su ve ona oranla salça ekliyoruz.
  8. 200 derecede ısıtılmış fırında alt üst modunda 30 dakika pişiriyoruz.

Tarif Kategorileri

Dolma Tarifleri Sizden Lezzetler Fırın Yemekleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal