Enginar Dolma
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enginar sevmeyen kalmasın tarifidir. 🤎💛 Enginarın sarıp sarmalanmış bu hali gerçekten nefis. Uğraştırıcı da değil üstelik. Kullandığınız yaprak, enginar ebatına göre miktarlar değişebilir. Bu ölçüler benim için tamdı. Videolu ayrıntılı tarifler için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir

Enginar Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Pişirmek için:

Enginar Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Yemeklik doğranan kuru soğanlar zeytinyağında kavrulur. Yıkanmış süzülmüş pirinçler eklenip kavurmaya devam edilir.
  2. Suda bekletilmiş süzülmüş kuş üzümleri, karabiber, tuz, şeker ve su ilave edilir. Karıştırılır, kapağı kapatılarak pişirilir.
  3. Pişen harca dereotu, yenibahar ve kuru nane eklenip karıştırılır. Asma yaprakları tezgaha açılır, üstüne enginar koyulur.
  4. İç harçtan dolu dolu olacak şekilde enginarın ortasına koyulur. Asma yaprakları kenarlardan yukarı doğru kapatılır.
  5. Üstüne de koyulan asma yaprakları ile enginar sarılır sarmalanır. (Ben alta dört üstüne iki yaprak ile sardım).
  6. Halka şeklinde doğranan soğan tencerenin zeminine koyulur. Sarılan enginarlar üstlerine alınır.
  7. Pişirmek için şu, zeytinyağı, limon ve tuz karıştırılarak üstlerine dökülür. Üstüne tabak kapatılır, Kısık ateşte pişirilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Sizden Lezzetler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal