Ayvalı Kereviz
Sena Erol
2 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lokum gibi kıvamı ile tam bir kış yemeği. "Kereviz de neymiş!" diyenlere bile kerevizi sevdiren bir tarif, o derece de iddialıyım. Üstelik hazırlaması da çok kolay!

Farklı versiyonu olan kağıtta ayvalı kereviz tarifine de göz atın.

Ayvalı Kereviz Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için:

Ayvalı Kereviz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğranır limonlu suda bekletilir.
  2. Havuclar ve patates çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve yarim çay bardağı zeytinyağında hafif kavrulur
  3. Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir biraz daha kavrulur. 
  4. Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimleri tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Bu aşamada tuz ekleyebilirsiniz .
  5. Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırılır ve tencereye ilave edilir. 
  6. Ardından 1.5 su bardağı sıcak su da ilave edilir. 
  7. Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir.
  8. Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altı kapatılır.
  9. Ocak kapatıldıktan sonra zeytinyağı gezdirilir( 3-4 yemek kaşığı kadar) ve kapak kapatılır yemek dinlenmeye alınır. (Ben bu aşamada çok az daha mandalina suyu gezdirdim yemeğime)
  10. Servis esnasında maydonoz ve derotu ilavesi yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal