Reyhan Şerbeti
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tadı, rengi, kokusu muhteşem bir tarif.

Alternatif olarak demirhindi şerbeti ve sumak şerbeti tarifine de göz atın.

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin

Malzemeler

Reyhan Şerbeti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük boy tencereye su koyulur kaynatılır. Kaynadıktan sonra kenara alınır.
  2. Tencerenin içerisine reyhanın yaprakları limon tuzu ,şeker, ( limon tuzu ve şeker damak zevkine göre lezzetlendirilir)karanfil,tarçın  koyularak karıştırılır. Karışım reyhan rengini verene kadar dinlendirilir.
  3. Reyhanlar rengini verince  süzgeç yardımıyla süzülür.
  4. Reyhan suyu arzuya göre soğuk servis edilir. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Soğuk Alkolsüz Kokteyl Soğuk İçecekler İçecek Tarifleri Sizden Lezzetler Sıcak İçecek

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası