Karnıyarık
Funda
7 Tarif       4 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz kış demeden severek yiyeceğiniz karnıyarık tarifi.. Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Alternatif olarak pilavlı karnıyarık tarifine de göz atın.

Karnıyarık Tarifi İçin

Malzemeler

İç Malzeme:

Üzeri için:

Karnıyarık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını geniş ve derin tavada kızdırın. 
  2. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave ederek kavurun ve doğranmış sarımsakları da koyun Ardından kıymayı koyup suyu çekinceye kadar bekleyin. 
  3. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. 
  4. Tuz ve maydanozun yarısını ilave edip karıştırarak ocaktan alın 
  5. Harcı bir kaba alın tavayı pişirim için kullanacağız 
  6. Patlıcanların bir tarafından ortasına çizik atıp başka bir tavada kızgın yağda kızartın 
  7. Kıymayı pişirdiğiniz tavaya patlıcanları dizin içine kıyma harcınızı koyun, patlıcanın üstünü domates ve biberle süsleyin.
  8. 1 bardak salçalı su ve 2 yemek kaşığı yağı karıştırarak tavadaki patlıcanlarınızın üzerine ekleyip 20-30 dakika arası pişirin. 
  9. Pişen karnıyarıklarınızı tabağa alınca üstünü kalan maydanozlarla süsleyerek sunumunuzu yapın. AFİYET OLSUN!

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Et Yemekleri Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası