Un Kavurması (Bulamaç)
Raziye tetik Yöresel yemekleri,türk mutfagini, ve modern degisik yemekleri yapmayi severim
5 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Konya yöresinden kavurma ve unla yapılan eskilerde kahvaltı olarakta tüketilen bir tarif 

Un Kavurması (Bulamaç) Tarifi İçin

Malzemeler

Un Kavurması (Bulamaç)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvıyağı tavaya alıp unu kavuruyoruz.
  2. Unun rengi hafif değişince kavurmayı koyuyoruz. 2-3 dakika kadar birazda kavurmayla kavuruyoruz.
  3. Ocağın altını kapatıp, üzeri hafif batana kadar soğuk su ekleyip elimizle eziyoruz.
  4. Ezdikten sonra tekrar üzeri batana kadar soğuk su ekleyip ocağa alıyoruz. 5 dakika kadar ocakta karıştırıyoruz.
  5. Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp servis ediyoruz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Sizden Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Patatesli Açma