Mürdüm Eriği Marmelatı
İrem Eke
14 Tarif       9 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu marmelatı yapmak için tam da doğru zamandayız , çünküüü Eylül ayına girdiğimizden beri mürdüm erikleri çok olgunlaştı ve lezzetlendi. İster sadece marmelat olarak tüket, istersen yaptığın tatlı ürünlere ekleyip lezzetleri ikiye katla tercih senin.

Mürdüm Eriği Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Mürdüm Eriği Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkartıp kabuklu olacak şekilde kısık ateşte ocağa alın.
  2. Üzerine yarım çay bardağı suyu ekleyin ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Kaynadıktan sonra erikleri blenderdan geçirin ve tekrar tencereye aktarın.
  4. Üzerine toz şekeri ekleyin ve kaynamaya yakın nişastayı da ekleyerek kaynayana kadar pişirin.
  5. Pişen erik marmelatını kavanoza aktarıp ağzı sıkıca kapalı bir biçimde muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Sizden Kahvaltılık Tarifler Reçel Tarifleri Sizden Lezzetler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Patatesli Açma