İnek Bush Peyniri
Dilara Kuruçaylıoğlu
4 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kendi yapacağımız hızlı, mayasız peyniri leziz bir mezeye dönüştürüyoruz 🎉

İnek Bush Peyniri Tarifi İçin

Malzemeler

İnek Bush Peyniri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ocağa alınır, kaynamadan önce ev yoğurdunuz ve kaymağınız varsa süte ekleyin, daha fazla peynir elde edeceksiniz.
  2. Süt kaynayınca limon eklenir, karıştırılır. Altındaki su berraklaşıp süt pıhtılaşmaya başlayacak, peyniri kevgir ile biraz suyundan da alarak mixere koyabilirsiniz.
  3. Az aldığımız peynir altı suyu, sarımsak, peynir, zeytinyağı, tereyağı ve tuz eklenip tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekilir ve biraz soğumaya bırakılır.
  4. Soğuduğunda kalan malzemeler doğranıp eklenir.
  5. Bir yağlı kağıda konulan peynir silindir şekline getirerek sarılır. İki ucu farklı yönlere kıvırarak kapatılır. 
  6. Buzdolabında 6-7 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Peynirli Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Patatesli Açma