Biberli Lor
Selma Yılmazer
3 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberli Lor Tarifi İçin

Malzemeler

Biberli Lor

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çekirdeklerini temizlediğimiz biberleri halka şeklinde  ince ince doğrayalım. Üzerine bir miktar tuz gezdirip, biberleri tuzla ovalım.
  2. Biberler yumuşayana kadar bir iki saat kadar bekletelim. Bekleyen biberler bu arada biraz suyunu salacaktır.
  3. Biberleri güzelce sıkıp suyunu süzün. Başka bir kabın içerisine iki çeşit loru ve suyunu sıktığımız biberleri alıp karıştıralım.
  4. Hazırladığımız karışımın tuzunu kontrol edip damak tadımıza göre ayarlayalım.
  5. Biberli lorumuzu saklamak için küçük şişelere koymak en doğrusu.
  6. Şişelere doldururken kaşıkla bastırarak doldurup içinde boşluk kalmasını engelleyin. Şişenin üzerinde bir parmak kadar boşluk bırakın.
  7.  Eritilmiş margarini şişenin üzerine gezdirin. Margarin donup lorumuzun  hava almasını engelleyecektir.
  8. Şişe kapaklarının yeni olmasına ve kaynak suda bekletilmiş olmasına dikkat edin. Şişeleri sıkıca kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
  9. Kullanacağınız  zaman birkaç kaşık lor ve üzerine iki kaşık yoğurt dökerek tüketebilirsiniz. İsterseniz  kahvaltılarda isterseniz yemeklerinizin yanında...
  10. Afiyet olsun 😍

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Kahvaltılık Tarifler Konserve Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli mayalı poğaça
Patatesli Açma