Veggie Gyoza (Japon Mantısı)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@bakedcookedserved okuyucumuzdan mantının her türlüsünü sevenlerin bayılacağı Japon Mantısı Gyoza tarifi ile karşınızdayız. Veggie gyoza, Japon mutfağıyla özdeşleşen çok özel bir mantı türüdür. İç harcı lahana, mantar ve havuç ile doldurulan bu mantı, Uzak doğu ülkelerinde sık sık tüketilir. Hazırlanan gyozalar, susam yağında önlü arkalı olarak kızartılır. Malzemeler hazırsa, gyoza mantı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Rus mutfağından pelmeni tarifine de göz atın.

Veggie Gyoza (Japon Mantısı) Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Veggie Gyoza (Japon Mantısı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tuzu sıcak suya ekleyip eritin. Ardından derin bir kaba aktardığınız unun içine suyu azar azar dökün. Dökerken bir yandan spatula yardımıyla kendi üzerine katlayarak hamuru oluşturmaya başlayın. İlk başta el kullanmayın çünkü hamur yapış yapış olacak, su bittikten sonra ellerinizi iyice unlayıp yoğurun.
  2. 10 dakika yoğurduktan sonra hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı streç filmle sararak 20 dk dinlenmeye bırakın. Bu sırada içliği hazırlayın. Lahana, havuç ve taze zencefili rendelin. Üzerlerine ince bir tabaka halinde tuz ekip beklemeye alın. Yeşil soğan ve mantarı olabildiğince minik küpler halinde doğrayıp az bir zeytinyağında soteleyerek pişirin.
  3. Suyunu saldıktan sonra ocaktan alıp, hiç suyu kalmaya kadar süzün. Rendelenenler suyunu saldığında elinizle iyice sıkarak içinde kalan suyu da çıkarın. Sebzeler bu aralıkta hacmini kaybedip ufacık kalacak.Tüm malzemelerin suyunu iyice çıkardıktan sonra baharatları da ekleyip bir kapta hepsini birleştirin.
  4. Dinlenen hamurlardan birini streç filmden çıkarıp yaklaşık 1 cm kalınlığında rulo haline getirin. Ruloyu yaklaşık 15 ufak parçaya kesin. Sırası sonra gelecek olan tüm parçaları bir tabağa koyup üzerlerini nemli bezle örtün. Bir parçayı alıp ince açıp, büyük bir bardakla kesin. İçlik koyup videodaki gibi katlayın. Hamur bitene dek, artan hamurları da kullanarak bu işleme devam edin.
  5. Tüm gyozalar bittiğinde kapaklı bir tavaya zemini kaplayacak kadar susam yağı koyup gyozaları dizin. 
  6. Sıkı sıkı yerleştirebilirsiniz ama birbirlerine değmesinler. 5-6 dk altları kızarana (ve hafif yanıyor gibi olana) kadar ortadan biraz yüksek ateşte oynatmadan kızarmalarını bekleyin. Ardından dikkatlice 3/4 su bardağı su ekleyip hemen kapağı kapatıyoruz ve orta ateşe alın. Gyozaları su bitene dek haşlayın. Suyu bittiğinde 1-2 dk daha kızarmasına izin verin ve ocaktan alın. 
  7. Gyozaları sıcakken yanında soya sosu ile servis edin.

Veggie Gyoza Tarifinin Püf noktaları Nelerdir?

  1. İsterseniz içliğe kıyma veya tofu kızartması ekleyebilirsiniz ama yağlarını süzmeyi unutmayın.
  2. İç harcı için tüm malzemelerin suyu alınmış olmalı, yoksa gyozalarınız pişerken açılır.
  3. Hamur nemli kalmalı, bezle örtmeyi unutmayın. Gyozaların kenarlarını ve üstünü çimdikleyerek sıkıca kapatın.
  4. Gyozaları buzlukta saklayıp, çözdürdükten sonra pişirebilirsiniz. 
  5. Susam yağı tercih etmiyorsanız ceviz, fındık veya zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler MasterChef Tarifleri Japon Mutfağı Yemekleri Mantı Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza