Çoban Böreği (Cottage Pie)
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İrlanda mutfağında Cottage pie denilen, bizim mutfakta adı çoban böreği olan bu güzel yemeği mutlaka denemelisiniz. Pratik lezzetli tarifler içinde yerini almalı.

Çoban Böreği (Cottage Pie) Tarifi İçin

Malzemeler

Çoban Böreği (Cottage Pie)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuç, yeşil ve kapya biber küçük küçük doğranır. Bezelyeler yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Havuç ve soğan tencereye alınır ve sotelenir. Kıyma, sarımsak eklenir ve tencerede kavrulur.
  3. Mısır, bezelye, yeşil ve kapya biberler eklenir. Salça, tuz ve baharatlar ilave edilir. Sulu olmayacak şekilde pişmesini sağlayacak kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  4. Patatesler iyice haşlanır. Püre haline getirilen patateslere kaşar peyniri, süt, tuz ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Blenderdan geçirilerek pürüzsüz olması sağlanır.
  5. Pişirme kabına kıymalı karışım yayılır. Patates püresi karışımın üstünü kaplayacak şekilde yayılır. 200 derece fırında üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
  6. Kıymalı karışım sulu olmamalıdır hatta mümkünse su koyulmamalıdır.
  7. Patates püresinde kaşar peyniri az olmamalıdır. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Et Yemekleri Sizden Lezzetler Tart Tarifleri Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik