Bazlamada Tantuni
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@lezzettarifleri okuyucumuzdan nefis mi nefis bazlama ve tantuni tarifi

Bazlamada Tantuni Tarifi İçin

Malzemeler

Et için:

Bazlama ekmeği için:

Soğan salatası için:

Bazlamada Tantuni

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti yapışmaz bir tavaya alıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Etler suyunu çekince zeytinyağı ve tereyağını ilave edip soğanları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Soğanlar diriliğini kaybedince baharatları ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. 
  2. Ekmeği için unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz yapın. Maya ve şekeri koyup, unun üzerine tuz ve yoğurdu ekleyin. Suyu ortaya yavaş yavaş dökerek hamuru yoğurun. Daha sonra hamuru 30 dakika dinlendirip mayaya gelmesini bekleyin. Dinlenen hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alıp yuvarlayın. Bezeleri bazlama yapıp tavada pişirin.
  3. Soğan salatası için soğanları ince ince uzun şekilde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Soğanın acısının gitmesi için yıkayıp suyunu sıkın. Tüm malzemeyi bir kaba alın baharat ve yağını ilave edip karıştırın.
  4. Bazlamaları yağlamak için etin üzerine bastırıp et ve salatayı içine koyup dürüm yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Gelenler Sizden Lezzetler Diğer Tarifler Yöresel Tarifler Akdeniz Mutfağı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Sizden Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik