Sütlü Sebze Çorbası
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evimizde en sık yapılan ve en çok sevilen çorba olur kendisi. Her yemeğin yanına yakışıyor. Çorbaların genelde su oranı yüksek olup besleyiciliği düşük oluyor. Bu tarz sebzesi bol, içeriği zengin çorbalar ise bu düşünceyi yeniyor. 

Sütlü Sebze Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlü Sebze Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Sebzeler minik küpler halinde doğranır. Tencerede tereyağı, zeytinyağı ile un kavrulur.
  2. Kokusu çıkana kadar yapılan kavurma işleminin ardından su ilave edilir. Kaynayan suya sebzeler eklenir ve sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Süt ilave edilerek kaynatılır. Tuz eklenip karıştırılır. Afiyetle ❤️
  4. 🧐Ben besleyiciliği ve sağlıklı olması açısından kesinlikle süt kullanmayı tercih ediyorum ama siz krema seviyorsanız krema da kullanabilirsiniz.
  5. 🧐Sebzeler yeterince besleyici olmakla beraber içine didiklenmiş tavuk eti ekleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Sizden Lezzetler Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Brokoli ve pirinçli yoğurt çorbası
Mercimekli mantar çorbası
Kavanozda vezir çorbası
Pancarlı Mantı Çorbası
Bal Kabağı Çorbası
Hokkaido