Hokkaido
Meltem Keskin Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
21 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 11 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balkabağı içindeki sunumuyla içleri sıcacık yaparken🥰Bağışıklıkları güçlü tutacak💪 çorba tarifi.

Hokkaido Tarifi İçin

Malzemeler

Hokkaido

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balkabağımızı karbonatlı suda biraz bekletip iyice durulayalım. (Kabuğu da yenilebiliyor.)
  2. Şapkasını kesip kabağın içini bir kaşık yardımıyla oyarak çıkartalım.🥄
  3. Tencerede soğanlarımızı biraz kavuralım. Biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Kestiğimiz kabak ve patateslerimizi de tenceremize koyalım. Baharatlarımızı serpip biraz karıştıralım.
  5. Kaynar suyumuzu ve yıkadığımız karabuğdaylarımızı da ekleyip hepsi yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Yumuşayınca el blenderiyle bizztlayalim 🙃 Kıvamına göre dilerseniz su ekleyebilirsiniz.
  7. Kabağımızı önceden 150 derecede ısıttığımız fırına koyup yaklaşık 4 dakika pişirelim.
  8. Kabağın çok yumuşamaması gerekiyor. İçine çorba koyacağız. (Çorbayı içtikten sonra kabuğunu tekrar fırınlayıp yiyebilirsiniz.) ⚠️
  9. Tencerede hazırladığımız çorbayı kabağa koyup 7 dakika daha fırınlayalım. Ve kendimize ve sevdiklerimize tatlış balkabağı içinde sunalım.
  10. Kabak yemek istemeyen çocuklara da bu şekilde neşeli sunumlarla dilerim sevdirebilirsiniz. 🙏

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Sizden Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Brokoli ve pirinçli yoğurt çorbası
Mercimekli mantar çorbası
Kavanozda vezir çorbası
Pancarlı Mantı Çorbası
Bal Kabağı Çorbası
Pancar Sulu ve Mor Havuçlu Çorba