Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zeytinyağlı vişneli yaprak sarma tarifi için malzemelere ve yönergelere aşağıdan ulaşın.

Tarifin klasik versiyonu: Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Videolu anlatım)

İlgili kategoriler: Sarma TarifleriZeytinyağlı Yemekler, Diyet Yemekleri

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salamura yaprakları kaynar suya batırın ve 2 dakika bekletip çıkarın. Pirinci yıkayıp süzün. Nane, dereotu ve soğanları kıyın.
  2. Zeytinyağının 2/3’ünü bir tencereye alın. Soğan ve fıstıkları beraber pembeleşinceye kadar yaklaşık 2 dakika kavurun.
  3. Pirinç, limon, şeker ve tuzu ekleyip biraz karıştırın. Yarım su bardağı su ekleyip üstü kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  4. Suyunu çektikten sonra ince doğranmış nane, dereotu, karabiber ve yenibaharı da ekleyip karıştırın.
  5. Çekirdekleri ayıklanmış vişnelerin 2/3’ünü ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Yaprakların içlerine 2 tatlı kaşığı hazırladığınız harçtan koyup önce yanlarını kapatın ve sonra bir parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde sarın.
  6. Uygun bir tencereye dizin. Üzerine ayırdığınız vişneleri ve kalan zeytinyağını ekleyip uygun büyüklükte bir tabak kapatın.
  7. Tencereye dizdiğiniz yaprak sarmalarının üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte üzeri kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
  8. Ateşi kapatın, suyunu süzün ve kapağı yarı açık şekilde dinlendirip soğutun. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında alın. Vişne taneleriyle beraber soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği