Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan musakka veya patlıcan kebap gibi birçok tarifte kendine yer bulan patlıcan, sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. İçeriğinde bulunan demir, fosfor ve vitaminler sayesinde kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Kızartma, közleme ve fırınlama teknikleri ile pişirilen patlıcanları bu kez rulo yapımında kullanıyoruz. İç harcı domatesli soğan ile doldurulan zeytinyağlı patlıcan ruloları nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Patlıcanla hazırlayabileceğiniz daha fazla tarif için, nefis patlıcanlı tarifler sayfamıza mutlaka göz atın.

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Sunum için:

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp 1 cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 15 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Suyunu iyice süzdükten sonra kızgın zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  3. Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tencerede zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Şekeri ve ince dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.
  4. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanlara ilave ederek pişirin. Domatesler suyunu çekince tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
  5. Her patlıcan diliminin uç kısmına domatesli soğandan yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve birer kürdan batırın.
  6. Isıya dayanıklı bir kaba dizerek 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  7. Kiraz domatesleri ince dilimleyip patlıcandaki kürdanlara batırın. Kenarlarına maydanoz dizin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Davet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği