Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz’in yeşil altını kara lahana ile hazırlanan bu zeytinyağlı karalahana sarması tarifi, ince sarımı ve iç harcındaki lezzet dengesiyle sofralara otantik bir hava katıyor. Hafif ama doyurucu bu zeytinyağlı karalahana sarması tarifi, özellikle meze tabaklarında fark yaratır. Peki; zeytinyağlı karalahana sarması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon zeytinyağlı karalahana sarması kaç kaloridir?

Bir porsiyon zeytinyağlı karalahana sarması 250 kaloridir.

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Alternatif Malzemeler:

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahanaları kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın, soğuk suya alıp süzün.
  2. Soğanları zeytinyağında kavurun, salçaları ve pirinci ekleyin.
  3. Baharatları ekleyip 1 bardak su ile biraz pişirin.
  4. İç harcı lahanalara sarın.
  5. Tencereye dizin, üzerine az zeytinyağı ve sıcak su ekleyin.
  6. Kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dakika pişirin.
  Servis Önerisi
  • Ilık ya da soğuk olarak limon dilimi ile servis edebilirsiniz. Yanında sarımsaklı yoğurtla sunulabilir.
  Püf Noktası
  • Karalahanayı çok haşlarsanız dağılır, diri kalmalı.
  • İç harcı sarmadan önce soğutmak sarmayı kolaylaştırır.
  • Pişirme sırasında sarmaların açılmaması için üzerini tabakla bastırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sarma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi