Zeytinyağlı Kabak Sepeti
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Kabak Sepeti Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Kabak Sepeti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları temizleyip yıkayın. 5 kabağı ince şeritler halinde uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Kalan kabağı halkalar halinde dilimleyin. Pirinci yıkayıp süzün.
  2. Soğanları kıyıp zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip birkaç dakika karıştırın.
  3. Nane, dolma baharı, tuz, karabiber, tozşeker ve 1 bardak suyu ekleyip harmanlayın. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
  4. Ateşten alıp kapağı kapalı olarak ılınıncaya kadar bekletin.
  5. Kabak şeritlerini kendi etrafında sararak rulo haline getirin. Halka şeklindeki kabak dilimlerini tencereye dizin.
  6. Her birinin üzerine birer kabak rulosunu dik olarak yerleştirin. İçlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun. Açılmaması için kürdanla sabitleyin.
  7. Kalan su ile limon suyunu karıştırıp kabak sepetlerinin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
  8. Ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Kabak sepetlerini servis tabağına dzin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, hafif ve lezzetli zeytinyağlı kabak tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği