Zeytinyağlı İncir Dolması
Zeytinyağlı incir dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı İncir Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı İncir Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencerede suyu kaynatın. İncirleri içine atın, çok fazla yumuşamadan çıkarıp soğumaları için bekletin.
  2. Başka bir tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık ve diğer tüm baharatları ilave edin, suyunu da ekleyip pişirin.
  3. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alıp bir süre dinlendirin. 
  4. İncirlerin alt tarafından çok hafif bir kesik atın ve pirinçleri içine doldurun.
  5. Hazırladığınız incir dolmalarını servis tabağına dizin ve soğuk limon ile servis edin.

    Nefis kuru incir dolması tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Enginar Kalbi Tarifi
Zeytinyağlı Börülce Salatası Tarifi
Zeytinyağlı Börülce Tarifi
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi
Kolay Barbunya Pilaki
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması