Zeytinyağlı Bamya Yemeği
Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 18 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özellikle Ege ve Akdeniz'de yetişen bamya, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Lif oranı yüksek olduğu için, vücudu dinç tutmasıyla bilinir. Bamyanın lezzetini arttırmak için, taze ve olgun olmasına dikkat edilmelidir. Zengin besin değerleri ve düşük kalorisi ile diyet listelerinde en çok tüketilen sebzeler arasında yer alır. Ebegümeciler familyasından olan bamya, yaş veya kuru bir şekilde tüketilebilir. Peki, düşük kalorili nefis zeytinyağlı bamya yemeği nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, zeytinyağlı bamya yemeği tarifine başlayabiliriz. 

1 Porsiyon Zeytinyağlı Bamya Yemeği Kaç Kaloridir?

Genellikle hafif ve besin değeri yüksek olan sebzeli tarifler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ana yemek olarak sunulan imam bayıldı tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Bamya Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bamyaların saplarını keskin bir bıçakla, koni biçiminde keserek temizleyin. Daha sonra bol suda yıkayın ve süzün.
  2. Soğan ve sarımsakları ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
  3. Tencerenin içinde zeytinyağını kızdırın. Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Ardından salçayı ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin.
  5. Kıvamı tutmaya başlayınca bamyaları da karışımın içerisine dökün. Sıcak su ve tuz ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  6. Bamyalar yumuşamaya başlayınca, limon suyu ve toz şekeri de ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Bamyayı yanına çok yakışan pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Yemeğe başlamadan önce mutlaka bamyaları yıkayın ve kurumasını bekleyin.
  • Pişirme esnasında salça kullanmak yerine, rendelenmiş domateslerin miktarını arttırabilirsiniz.
  • Bamyanın sümüklenmesini önlemek ve daha lezzetli bir hale getirmek için limon suyunu eklemeyi ihmal etmeyin.
  • Sümüklenmeyi engellemek için kullanılan yöntemlerden biri de sotelemektir. Bamyaları tavayı sallayarak soteleyin.
  • Bamyaların baş kısımlarını koni bir şekilde kesmek de son derece önemlidir. Tamamen kesip atılan bamyaların sümüklenme miktarı artar.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği