Zeytinyağlı Balkabağı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yüksek miktarda lif içeren balkabağı, genellikle tatlıların içerisinde kullanılır. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan bu besin, antioksidan kaynağı olarak da bilinir. Bazı kanser türlerine karşı vücudu korur. Ayrıca diyet listelerinde sık sık yer verilen besinlerden biridir. Balkabağı en çok yılbaşı ve Cadılar Bayramı zamanlarında tüketilse de, günlük hayatta yer verilmesi gereken besinlerden biridir. Peki, zeytinyağlı balkabağı nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, zeytinyağlı balkabağı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak balkabaklı ravioli ve kireçte kabak tatlısını da deneyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Balkabağı Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Balkabağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balkabağını iri küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Kabakları ilave edip 5 dakika daha kavurun.
  2. Tuz, limon suyu ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
  3. Kaynamaya başlayınca pirinçleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ekleyip ılık servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Balkabağı Kaç Kalori?

  1. Zeytinyağlı balkabağının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Diyet listelerine eklenebilecek tariflerden biridir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hafif Yemekler Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği