Mercimekli Barbunya
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimekli Barbunya Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimekli Barbunya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunyaları ayıklayıp limonlu suda diri kıvamda haşlayın. Mercimeği 5 dakika haşlayın.
  2. Suyunu değiştirip tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Fasulye ile mercimeği süzüp tencereye alın.
  3. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Salçalık biberi temizleyip doğrayın.
  4. Soğan, salçalık biber, şeker, sıcak su, yağ ve tuzu mercimekli fasulyeye ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  5. 15-20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Maydanozu ilave edip karıştırın ve servis yapın.

Dilerseniz, zeytinyağlı barbunya tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Bakliyat Tarifleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi