Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları tencereye dizin. Üzerlerine küp soğanların yarısını paylaştırın.
  2. 3/4 çay bardağı zeytinyağı ve limon suyunu üzerlerine gezdirip suyu ekleyin ve orta ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
  3. Garnitürlü enginarın garnitürünü göbeklerine paylaştırıp 20 dakika daha pişirin. Kalan soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyip soteleyin. Ispanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  5. Ocaktan alıp krema ekleyerek karıştırın. Servis tabağına önce ıspanağı yayın. Üzerine garnitürlü enginarları dizip kıyılmış dereotu serpiştirerek servis yapın.

Düşük kalorili zeytinyağlı enginar tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi