Fırında Soğan Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Soğan Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Soğan Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup uçlarını kesin. Tavuk suyunda 15 dakika haşlayın. Soğanları kevgirle ayrı bir tabağa alıp içlerini kaşık yardımıyla çıkarın. 
  2. Soğanların iç kısımlarını ince ince doğrayıp derin bir kaba alın. Ekmek içi, fesleğen, kekik, tuz, karabiber, yarım kaşık zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımla soğanların içini doldurun. Yağlanmış kalıba dizip üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, tencerede pişirilen klasik soğan dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği