Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un eklenmiş suda 20 dakika bekletin.
  2. Bu arada biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kalın doğrayarak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Limon ile ovulmuş enginarları, baklaları, küçük kesilmiş sarımsağı ve biberleri soğanlara ekleyin. Birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak su ve limon suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Enginarları servis tabağına alıp sebze karışımını içlerine doldurun. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, zeytinyağlı iç baklalı enginar tarifini de deneyebilirsiniz.

 

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi