Zeytinyağli Sebze Kavurması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağli Sebze Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağli Sebze Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberler, patlıcan ve kabakları bol suyla yıkayıp süzün. Salçalık kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin.
  2. Enine dilimleyip biber halkaları elde edin. Kabakları uzunlamasına dörde kesip tekrar enine ikiye kesin. Soğanların kabuğunu soyun. Kırmızı soğanı elma dilimi şeklinde dilimleyin.
  3. Zeytinyağını büyük ve derin bir tavaya alın. Kabuklu sarımsakları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Patatesleri, kırmızı soğan dilimleri ve arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Biberler, kabak ve patlıcanı ilave edin. Kısık ateşte sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Pişirme işlemine sebzeler karamelize olana kadar devam edin.
  5. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaparileri ekleyip tavayı ocaktan alın. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için sebzeli tariflere göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği