Taze Otlu Karışık Sebze
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Otlu Karışık Sebze Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Taze Otlu Karışık Sebze

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brokoli ve karnabaharları minik çiçeklere ayırıp yıkayın. Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra verev şekilde dilimleyin (misket havuç da kullanabilirsiniz).
  2. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kesin. Üzeri için tüm yeşillikleri ince kıyın.
  3. Parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Fırın kabını yağlayın. Sebzeleri gelişi güzel fırın kabına yerleştirin.
  4. Tereyağlı ot karışımını sebzelerin üzerine parça parça yerleştirin. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıdı fırın kabının üzerinden alıp 5-6 dakika daha pişirin.
  6. Fırından almaya yakın parmesan peyniri serpip tekrar fırına verin. 2 dakika sonra fırından alıp sıcak servis yapın.  

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kış Türlüsü Tarifi
Borani Tarifi
Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Yer Elması Yemeği Tarifi