Salyangoz Yemeği
Salyangoz Yemeği (Garaville)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ege kıyılarımızda Datça’nın meşhur yemeği ''garaville'' özellikle yağmur sonrasında toplanan salyangozlar ile yapılan bir yemektir. Pişmiş kara salyangozlarından oluşan bu yemek, Fransız ve Hint mutfağında yaygın olarak tüketilir. Özellikle ordövr tabağında servis edilmesiyle bilinir. Bazı ülkelerde 'escargot' ismiyle de bilinir. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detaylarına geçebiliriz.

Salyangoz Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Salyangoz Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salyangozlara delik açılır ve kaynayan suya atılarak pişirilir. 
  2. 3-4 defa tekrarlanır. Su her seferinde tazelenir. 
  3. Tencereye zeytinyağı alınır, içerine yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenir. 
  4. Renk değiştirmeye başladıklarında biberler eklenerek pişirilir. 
  5. Soğan eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  6. Domates, baharat ve su ekleyerek kaynatın. 
  7. Pişen salyangozları ekleyerek bir taşım kaynatın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Fransız Mutfağı Hint Mutfağı Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Meftune Tarifi
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
Analı Kızlı Tarifi
Mantarlı Nohut Yemeği
Patates Sulusu Tarifi
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto